BCQ ARQUITECTES GUANYA EL CONCURS DE LA BIBLIOTECA DE VIC
BCQ AWARDED WITH FIRST PRIZE FOR THE NEW LIBRARY OF VIC





















El resultat del concurs convocat per l'Ajuntament de Vic pel nou equipament cultural, situat al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, va ser donat a conèixer ahir per l'alcaldessa de Vic Anna Erra. Al concurs es van presentar inicialment 56 propostes de les quals 5 vàren quedar finalistes.
La proposta presentada amb el lema "arbres, llibres, boira i record", proposa un edifici que es desplega a un jardí obert a la ciutat, amb volums que s'articulen i es disposen per crear espais diferenciats dins de la nova biblioteca, i amb l'especial voluntat d’integració amb el seu entorn urbà més immediat.
Els ciutadans veuran un nou jardí i una biblioteca oberta, l’activitat interior de la qual serà perfectament visible des del carrer. 
La proposta planteja també que el jardí, a part de ser un espai de relaxació i descans pels usuaris de la biblioteca, sigui un jardí de memòria, un espai commemoratiu amb deu grans arbres que recordin cada una de les víctimes de l’atemptat de l’any 1991. 
The result of the competition organized by the City of Vic for the new cultural center, on the site of the former Guardia Civil station, was released yesterday by the Mayor of Vic Anna Erra. 56 proposals were submitted initially to the competition, from which the jury selected 5 finalists.
The preliminary project submittetd under the motto "trees, books, fog and memory", proposes a building that deploys towards a garden open to the city, with volumes that articulate and arrange to create differentiated spaces within the new library, following a special desire for integration with its immediate urban environment.
Citizens will see a new garden and an open library, which interior activity will be clearly visible from the street.
The proposal also lays out that the garden, apart from being a place of relaxation and rest for the library users, will be a garden of memory, a commemorating space with ten large trees to remember each one of the victims of the terrorist attack in 1991.


Alguns articles de premsa | Press review:

La Vanguardia 9 Abril 2017
Llibres contra bombes
El Punt Avui+ 6 Abril 2017
La nova biblioteca de Vic serà "a escala humana" i polivalent
La Vanguardia 5 Abril 2017
El projecte guanyador de la nova biblioteca de Vic destaca per la seva "obertura a la ciutat" i el record a les víctimes

El 9 Nou.cat 5 Abril 2017















...

 

Copyright 2010 . All rights reserved . BCQ Arquitectes