PROPOSTA D'INTERVENCIÓ A LA BIBLIOTECA SANT GERVASI GALVANY A BARCELONA
PROPOSAL OF INTERVENTION FOR THE LIBRARY SANT GERVASI GALVANY IN BARCELONA


Presentem la proposta presentada al concurs d'intervencions per a la implantació de la biblioteca Sant Gervasi Galvany a la finca Muñoz Ramonet convocat per Bimsa.
We present our proposal to the competition of interventions for the implementation of the Library Sant Gervasi Galvany on the Muñoz Ramonet estate called by Bimsa (Barcelona City Council).

Poques vegades es pot oferir als ciutadans la possibilitat d’utilitzar un frondós jardí històric per gaudir de la cultura i la lectura.
Per això, es proposa que les principals sales de lectura de la nova biblioteca Galvany s’orientin cap als jardins existents i que aquests puguin servir com a espai de tranquil·litat, repòs i lectura.
Els jardins tenen un gran valor i per la seva fragilitat han de ser respectats i ben utilitzats.
Es proposa mantenir la seva estructura formal, les estàtues, els camins, els estanys, els paviments entapissats, les tanques vegetals i, especialment, els seus arbres.
Es proposa aprofitar la doble condició del nou equipament per distribuir el programa en dos volums units per un recorregut per sota el jardí que connecta també amb el soterrani de l’edifici principal. L’edificació de la torre, ampliada al seu soterrani (al nivell del carrer Avenir), i un nou volum adherit a la mitgera del carrer Muntaner. 
La biblioteca pot funcionar tant amb un accés únic com amb doble accés (C.Muntaner i C.Avenir).
La distribució és funcional, senzilla i eficaç. La construcció és ràpida, econòmica i poc molesta.

...

 

Copyright 2010 . All rights reserved . BCQ Arquitectes